16 Ağustos 2015 Pazar
15 Ağustos 2015 Cumartesi
Artırılmış Gerçeklik
Artırılmış gerçeklik (Augmented Reality)
Gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır. Teknoloji kişinin gerçekliği zenginleştirme işlevi görür. Buna karşın sanal gerçeklikte ise gerçek dünya yerine tasarlanıp canlandırılmış bir dünya vardır.
Zenginleştirme gerçek zamanlı gerçekleşir ve çevredeki ögeler ile etkileşim içindedir. Gelişen zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin de yardımıyla kullanıcı etrafındaki bilgi ile etkileşime girebilir ve sözü geçen sayısal bilgi işlenme ve ayartmaya el verişlidir. Bulunulan çevreyle ilgili yapay bilgi ve ögeler gerçek dünyayla bağdaşabilir. Zenginleştirilmiş gerçeklik teriminin literatüre 1990 yılında Boeing üzerinde çalışan Thomas Caudell tarafından kazandırıldığına inanılır.
Kaynakça:https://tr.wikipedia.org/wiki/Art%C4%B1r%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F_ger%C3%A7eklikGmail Nedir? (Hesap Aktarma ve Sekmeler)
Gmail Nedir? (Hesap Aktarma ve Sekmeler)
Gmail, Google'ın sunduğu reklam destekli ücretsiz bir e-posta hizmetidir.Kullanıcı başına 1 GB'lık ilk depolama kapasite teklifi ile, Gmail web postası standardını önemli ölçüde arttırdı. Ücretsiz depolama için webmail standardını 2 MB'den4 MB'ye artırarak bu hizmeti aynı dönemde Hotmail gibi rakiplerinin sunduğu miktarın önemli ölçüde üzerine taşıdı.
Hesap aktarma:
Gmail, Google'ın sunduğu reklam destekli ücretsiz bir e-posta hizmetidir.Kullanıcı başına 1 GB'lık ilk depolama kapasite teklifi ile, Gmail web postası standardını önemli ölçüde arttırdı. Ücretsiz depolama için webmail standardını 2 MB'den4 MB'ye artırarak bu hizmeti aynı dönemde Hotmail gibi rakiplerinin sunduğu miktarın önemli ölçüde üzerine taşıdı.
Hesap aktarma:
- Gmail'i açın.
- Sağ üst taraftaki dişli çark simgesini tıklayın.
- Ayarlar'ı seçin.
- Üst taraftaki Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesini açın.
- Posta ve kişileri içe aktar bağlantısını tıklayın.
Bu ayarı görmüyorsanız iş yeri veya okul hesabınızın yöneticisi, kullanıcıların postaları içe aktarmasına izin vermemiş olabilir. - Eski hesabınıza ilişkin bilgileri girin ve içe aktarmak istediğiniz öğeleri seçin. Başka bir Gmail adresinden içe aktarmaya çalışıyorsanız e-postalarınızı farklı bir yöntemle içe aktarmak için burayı tıklayın.
- İçe aktarma işlemini başlat seçeneğini tıklamanızın ardından, içe aktarmanızın başlayıp başlamadığını görmek için "Posta ve kişileri içe aktar" ayarına tekrar bakın. Hesabınız için başka bir onayın gerektiğini belirten bir mesaj görürsenizDevam et seçeneğini tıklayın.
Blog Tasarımı Nasıl Yapılır?
Blog Tasarımı Nasıl Yapılır?
1. Blogunuzun Konusuna Karar Verin
Bir blog sitesi kurmaya başlamadan önce karar vermeniz gereken ilk şey blog sitenizin konusudur. Eğer niyetiniz kişisel bir blog kurmaksa yani içinizden gelen şeyleri yazacaksanız bu adımı geçebilirsiniz ancak temasal bir blog kurmak istiyorsanız seçeceğiniz konuya çok önemli. Blog sitenizin konusunu belirlerken huni yöntemini kullanmanızı öneririm.
Huni yönteminde 4 adet filtre kullanarak blog sitenizin konusuna karar vereceksiniz.
1. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz konuların bir listesini yapın.
2. Bu konulardan hangisinde bilgi sahibisiniz? Yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınız konuları eleyin.
3. Bu konuya insanlar ilgi gösterirmi? Anahtar kelime araştırması yaparak insanların ilgisini çekmeyen konuları eleyin.
4. Son olarak içerik üretmekte sıkıntı çekebileceğiniz konuları eleyin.
Elemeler sonucunda elde kalan konulardan biri hakkında blog açarsanız başarılı olma şansınız yüksektir.
2. Blog İsmine Karar Verin Ve Blog Sitenizi Açın
İnternette ücretsiz blog açmanızı sağlayan onlarca site var. Bunlardan birini kullanarak blog sitenizi kurabilirsiniz ancak daha önce blogunuzun ismine karar vermelisiniz.
Blogunuzun ismi yazdığınız konuyla alakalı olmalı. Arama sonuçlarında başlık olarak blogunuzun ismi görüneceğinden ziyaretçiler başlığı okuduğunda sitenin içeriği hakkında fikir sahibi olmalıdır.
Blogunuzun ismine karar verdiyeniz artık blog sitenizi kurmaya geçebilirsiniz. Bu hizmeti ücretsiz veren siteler arasında en popüler olanları Blogger, Wordpress, Tumblr veBlogcu’dur. Sizlere şu an okuduğunuz blogun da sağlayıcısı olan Blogger’ı tercih etmenizi önereceğim ve bundan sonraki anlatıma Blogger üzerinden devam edeceğim. Peki ama neden Blogger?
- Blogger bir Google ürünüdür ve diğer tüm Google ürünleriyle entegre bir şekilde çalışmaktadır. Kim gücünü Google’dan alan bir site istemez ki?
- Blogunuz Google sunucularında barındırıldığı için güvendedir. Şifrenizi kimseyle paylaşmadığınız taktirde teknik olarak hacklenme ihtimali yok denecek kadar azdır.
- Blogger’ın kullanıcılarına sunduğu şablon tasarımcı aracı sayesinde blog sitenizin görünümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca interrnette ücretsiz olarak dağıtılan binlerce hazır şablondan birini kolayca blogunuza uygulyabilirsiniz.
- Blogger bir Google ürünü olduğunda siteniz kısa sürede Google’da gözükmeye başlar ve yazılarınız hızlı bir şekilde Google veri tabanına eklenir.
- Blogger kurulumuyla, ayarlarıyla, şablonlarıyla, eklentileriyle kullanımı çok kolay olan bir platformdur.Bu sayede hiç kod bilmeden bile iyi bir blog sahibi olmak mümkündür.
Blogger’da bir blog oluşturmaya karar verdiyseniz adım adım nasıl yapacağınızı resimli bir şekilde anlattığım şu yazıyı okuyabilirsiniz: Blogger’da Blog Oluşturma
3. Blog Tasarımı Ve Şablon Seçimi
Blogunuzu oluştururken seçtiğiniz şablonu Blogger kumanda panelindeki Şablonsekmesinden istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Blog tasarımıyla ilgili yapacaklarınız bunula sınırlı değil. Aynı yerdeki Özelleştir butonuna tıkladığınızda blog sitenizin arka planı, genişlikleri, yerleşimi, yazı tipleri, büyüklükler ve renkleri gibi pek çok özelliği değiştirmek mümkün.
Kumanda paneli üzerinden yapabileceğiniz değişiklikler de sınırlı olduğu için internette ücretsiz olarak dağıtılan blog şablonlarını kullanabilirsiniz. Benim beğendiğim ve kullanmanızı önerdiğim bazı blog şablonları şunlar:
- BlueBuzz
Bu şablonları nasıl yükleyeceğinizi öğrenmek için Blogger Şablon Yükleme başlıklı yazıyı okuyabilrsiniz. Yine aynı yazının içerisinde ücretsiz Blogger şablonları bulabileceğiniz sitelerin listesini görebilirsiniz.
4. Blogger Kumanda Paneli Ve Ayarlar
Blogger kumanda panelinin arayüzü basit ve Türkçe olduğu için kullanımı çok kolaydır. Zamanla hızlı ve pratik kullanmaya başlayacaksınız ancak bazı ayarlardan kıssaca bahsetmekte yarar var.
- Yorum ayarlarından başlayalım. Yorum konumunu gömülü yapmanızı öneririm. Aynı bu blogda olduğu gibi yazının hemen altında gözükür ve okuyucuların kolayca yorum yazmasını sağlar. “Kimler yorum yapabilir?” seçeneğini herkes olarak işaretlemenizi öneririm. Böylece Google hesabına gerek kalmadan yazınızı okuyan herkes anonim bir isimle veya kendi yazacağı bir isimle yorum yapabilir. Yorum denetlemeyi açarsnız yapılan yorumlar yayınlanmadan önce sizin onayınızdan geçmelidir. Saçma ve spam yorumları engellemek için bunu kullanabilirsiniz.
- Yapmanız gereken diğer önemli ayar ise arama tercihlerindeki arama açıklamasıdır. Arama açıklaması; blog sitenizi Google’da arattığınızda blog başlığının altında çıkan ve blog siteniz hakkında bilgi veren açıklamadır. Bu yüzden bu kısmı yazarken çok özen göstermelisiniz. Blogu sitenizin konusu ve içeriği hakkında bilgi vermelisiniz.
5. Gerekli Araçların Kurulumu
Blog sitenizden daha fazla verim almanızı sağlayacak ve sitenizi optimize edecek bazı ücretsiz araçlar mevcut. Bunların kurulumunu yapmalı ve kullanmaya başlamalısınız. Kısaca bahsetmek gerekirse:
FeedBurner: FeedBurner, insanların yazılarınızı RSS kouyucular ve e-posta ile takip etmelerini sağlayan ücretsiz bir Google aracıdır. Nasıl kullanacağınızı öğrenmek için şu yazıyı okuyabilirsiniz: FeedBurner Kurulumu Ve Ayarları
Google Analytics: Google analytics, sitenizle ilgili pek çok istatistiki veriyi tutan ve bunları size detaylı olarak sunanan ücretsiz bir analiz aracıdır. Blog sitenizi kaç kişi ziyaret etmiş, nereden gelmişler, en çok hangi yazılrınızı okumuşlar, sitede ne kadar kalmışlar gibi pek çok bilgiye bu araç sayesinde ulaşabilirsiniz. Nasıl kullanacağınızı öğrenmek için şu yazıyı okuyabilirsiniz: Acemiler İçin Google Analytics Rehberi
Google Webmaster Tools: Yapmanız gereken ilk şeylerden biri, Google’ın site sahipleri için oluşturduğu bu merkeze site haritası eklemektir. Bu site haritası blogunuzun içerik haritasını Google’a bildirerek tüm yazılarınızın hızlı ve doğru bir şekilde Google dizinine eklenmesini sağlar. Google Webmaster Tools’a site haritası eklemek için şu yazıyı okuyabilirsiniz: Blogger İçin Google Sitemap Oluşturma
6. Önemli Eklentileri Ekleyin
Blogger’da gblogunuza işlevsellik katan bazı eklentiler vardır. Gadget veya widget adı da verilen bu eklentileri Blogger kumanda panelindeki Yerleşim sekmesinden ekleyebilirsiniz. Yerleşim sekmesini açıp gadget ekle dediğinizde Blogger’ın hazır eklentilerinin bir listesini bulacaksınız. Eklentier bunlarla mevcut değildir. Blog Hocam’da yüzlerce Blogger eklentisimevcuttur ve her geçen gün yenileri eklenmektedir. Yeni oluşturduğnuz blog stenize eklemeniz gereken bazı eklentiler şunlar:
- E-Posta Aboneliği Kutusu: Ziyaretçilerin, yazılarnıza e-poste ile abone olmasını sağlayan bir eklentidir. Yeni bir yazı yayınladığınızda, o yazınız abone olanların e-posta adresine otomatik olarak gönderilir.
- Click Box: Bu eklenti Facebok beğen, Twitter takip et ve Google+1 butonlarını içerir. Bu butonlar sayesinde sosyal medyada adınızdan söz edilmesini sağlayabilirsiniz.
- “Resimli Benzer Yazılar” Eklentisi: Her yazının altında o yazıyla ilgili diğer yazılarınızı öneren bu eklenti ile ziyaretçilerinizi daha uzun süreler sitenizde tutabilecek ve yazılarınızın kunma sayısını arttırabileceksiniz.
- Arşiv Sayfası: Arşiv sayfasında yazdığınız tüm yazılar etiketlere göre kategorilere ayrılarak otomatik olarak listelenir. Bu sayfa sayesinde ziyaretçileriniz yazılarınıza kolayca erişebilirler.
7. Yazılarınızı Yazmaya Başlayın
Artık blog siteniz yazı yayınlamaya uygun. Düzenli olarak özgün içerik oluşturmalı, sosyal medyayı aktif olarak kullanmalı ve çeşitli promosyon yöntemleri kullanarak okuyucu kitlesi edinmeye çalışmalısnız. Bu yolda Blog Hocam’da benim ve konuk yazarların yazdığı yazılar size yol gösterecektir. Aklınıza takılan soruları bu konunun altına yorum olarak yazabilirsiiniz.
14 Ağustos 2015 Cuma
Google Takvim Nedir Ne İşe Yarar?
Google Takvim Nedir Ne İşe Yarar?

Google Takvim, internet üzerinde işlerinizi planlayabilmeniz için bir takvim oluşturmanızı sağlıyor. Bu uygulamayı kullanarak toplantılarınızı programlayabilir, bir ajanda misali zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yaptığınız programları not edebilir, unutmamak için hatırlatma seçeneğini aktif edebilirsiniz.
Google’ın bu hizmetine başlamak için öncelikle Google ana sayfasından üst menüde yer alan Takvim butonuna basmanız veya http://google.com/calendar linkine girmeniz gerekiyor. İlk giriş yapışınızda sizden Google Takvim’e başlarken bir takvim oluşturabilmeniz için İsim, Soyisim ve ülke bilgisi istiyor. Continue butonuna bastığınızda verdiğiniz isim ve soyisim üzerine bir takviminiz oluşturulmuş olacak.
Eklediğiniz notun başlangıç ve bitiş tarihi ile saatini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Nerede olduğunu yazıp, ayrıntıları da açıklama kısmına ekleyebiliyorsunuz. Bunun dışında notlarınızın arkaplanını renklendirebilme şansınız da var. Bu sayede örneğin çok fazla not birden ekleyenler, bazı önemli olanları belirleyebiliyorlar. Ayrıca isterseniz farklı kişi veya kurumlarla olan planlarınızı da renkleri kullanarak gruplandırmış olabiliyorsunuz.Hatırlayıcılar kısmını kullanarak dilediğiniz kadar uyarı koyabiliyorsunuz.
Kaynak: http://weblopedi.net/2820-google-takvim-ile-takviminizi-olusturun-programlarinizi-not-edin.html#ixzz3in8rtIej
Google Takvim, internet üzerinde işlerinizi planlayabilmeniz için bir takvim oluşturmanızı sağlıyor. Bu uygulamayı kullanarak toplantılarınızı programlayabilir, bir ajanda misali zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yaptığınız programları not edebilir, unutmamak için hatırlatma seçeneğini aktif edebilirsiniz.
Google’ın bu hizmetine başlamak için öncelikle Google ana sayfasından üst menüde yer alan Takvim butonuna basmanız veya http://google.com/calendar linkine girmeniz gerekiyor. İlk giriş yapışınızda sizden Google Takvim’e başlarken bir takvim oluşturabilmeniz için İsim, Soyisim ve ülke bilgisi istiyor. Continue butonuna bastığınızda verdiğiniz isim ve soyisim üzerine bir takviminiz oluşturulmuş olacak.
Eklediğiniz notun başlangıç ve bitiş tarihi ile saatini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Nerede olduğunu yazıp, ayrıntıları da açıklama kısmına ekleyebiliyorsunuz. Bunun dışında notlarınızın arkaplanını renklendirebilme şansınız da var. Bu sayede örneğin çok fazla not birden ekleyenler, bazı önemli olanları belirleyebiliyorlar. Ayrıca isterseniz farklı kişi veya kurumlarla olan planlarınızı da renkleri kullanarak gruplandırmış olabiliyorsunuz.Hatırlayıcılar kısmını kullanarak dilediğiniz kadar uyarı koyabiliyorsunuz.
Kaynak: http://weblopedi.net/2820-google-takvim-ile-takviminizi-olusturun-programlarinizi-not-edin.html#ixzz3in8rtIej
Google Drive Nedir?
Google Drive Nedir?

Tüm dosyalarınızı saklamanızı sağlar.Drive ilk etapta size 15 GB'lık ücretsiz Google çevrimiçi depolama alanı sunar; böylece fotoğraflarınızı, hikayelerinizi, tasarımlarınızı, çizimlerinizi, kayıtlarınızı, videolarınızı ve diğer tüm içeriğinizi saklayabilirsiniz.Drive'daki dosyalarınıza herhangi bir akıllı telefondan, tabletten veya bilgisayardan erişebilirsiniz. Kısacası nereye giderseniz gidin, dosyalarınız elinizin altındadır.Diğer kullanıcıları istediğiniz tüm dosyaları görüntülemeleri, indirmeleri ve bu dosyalar üzerinde ortak çalışma yapmaları için hızlıca davet edebilirsiniz. E-posta eklerine ihtiyaç yoktur.Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar internet arama motorları tarafından aranabilir.
Paylaşım:Google Drive, oluşturucusunun varsayılan olarak sahibi olduğu bir dosya ya da klasör paylaşım sistemini benimsiyor. Bu sahibin dosya ya da klasörün genel tarafından görünürlüğünü düzenleyebilme özelliği vardır. Sahiplik devredilebilir. Dosya ya da klasörler kendi, @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google hesabına sahip belirli kullanıcılarla özel olarak paylaşılabilir. Google hesabı olmayan kullanıcılarla dosya paylaşımı bu dosyaların erişimlerinin 'bağlantıya sahip herkes' olarak ayarlanmasını gerektirir. Bu da, dosya için e-posta, bloglar vb araçlarla paylaşılabilecek gizli bir URL oluşturur. Dosya ve klasörler ayrıca, arama motorları tarafından dizin kayıtları yapılabileceği ve böylece herkes tarafında bulunabileceği ve erişilebileceği anlamına gelen 'internette genele açık' olarak da ayarlanabilir. Bu sahip aynı zamanda izinleri düzenlemek için bir erişim seviyesi de belirleyebilir. 'Düzenleyebilir', 'yorum yapabilir' ve 'görüntüleyebilir' olmak üzere üç erişim seviyesi sunulmaktadır. Düzenleme erişimine sahip kullanıcılar diğerlerini düzenlemeye davet edebilir.
Kaynakça:https://www.google.com.tr/intl/tr/drive/
https://tr.wikipedia.org/wiki/Google_Drive

Tüm dosyalarınızı saklamanızı sağlar.Drive ilk etapta size 15 GB'lık ücretsiz Google çevrimiçi depolama alanı sunar; böylece fotoğraflarınızı, hikayelerinizi, tasarımlarınızı, çizimlerinizi, kayıtlarınızı, videolarınızı ve diğer tüm içeriğinizi saklayabilirsiniz.Drive'daki dosyalarınıza herhangi bir akıllı telefondan, tabletten veya bilgisayardan erişebilirsiniz. Kısacası nereye giderseniz gidin, dosyalarınız elinizin altındadır.Diğer kullanıcıları istediğiniz tüm dosyaları görüntülemeleri, indirmeleri ve bu dosyalar üzerinde ortak çalışma yapmaları için hızlıca davet edebilirsiniz. E-posta eklerine ihtiyaç yoktur.Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar internet arama motorları tarafından aranabilir.
Paylaşım:Google Drive, oluşturucusunun varsayılan olarak sahibi olduğu bir dosya ya da klasör paylaşım sistemini benimsiyor. Bu sahibin dosya ya da klasörün genel tarafından görünürlüğünü düzenleyebilme özelliği vardır. Sahiplik devredilebilir. Dosya ya da klasörler kendi, @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google hesabına sahip belirli kullanıcılarla özel olarak paylaşılabilir. Google hesabı olmayan kullanıcılarla dosya paylaşımı bu dosyaların erişimlerinin 'bağlantıya sahip herkes' olarak ayarlanmasını gerektirir. Bu da, dosya için e-posta, bloglar vb araçlarla paylaşılabilecek gizli bir URL oluşturur. Dosya ve klasörler ayrıca, arama motorları tarafından dizin kayıtları yapılabileceği ve böylece herkes tarafında bulunabileceği ve erişilebileceği anlamına gelen 'internette genele açık' olarak da ayarlanabilir. Bu sahip aynı zamanda izinleri düzenlemek için bir erişim seviyesi de belirleyebilir. 'Düzenleyebilir', 'yorum yapabilir' ve 'görüntüleyebilir' olmak üzere üç erişim seviyesi sunulmaktadır. Düzenleme erişimine sahip kullanıcılar diğerlerini düzenlemeye davet edebilir.
Kaynakça:https://www.google.com.tr/intl/tr/drive/
https://tr.wikipedia.org/wiki/Google_Drive
Google Görsellerle Arama Nedir ?
Google Görsellerle Arama Nedir ?
Google'daki aramanızda görsel kullanarak interneti yepyeni bir şekilde keşfedebilirsiniz. İnternetteki görseller ve kendi fotoğraflarınız ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.Aramanıza metin yerine resim ile arama yapmanızı sağlar.
Görselle aramanın dört yolu vardır:
Google'daki aramanızda görsel kullanarak interneti yepyeni bir şekilde keşfedebilirsiniz. İnternetteki görseller ve kendi fotoğraflarınız ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.Aramanıza metin yerine resim ile arama yapmanızı sağlar.
Görselle aramanın dört yolu vardır:
Tıklayın ve sürükleyin
images.google.com adresindeki arama kutusuna internetten veya bilgisayarınızdan bir görseli sürükleyip bırakın.
Görsel yükleyin
images.google.com adresinde kamera simgesini tıklayın, sonra "Resim yükle"yi seçin. Aramaya başlamak için kullanmak istediğiniz görseli seçin.
Bir görsele ait URL'yi kopyalayın ve yapıştırın
Hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz bir görsel mi var? URL'yi kopyalamak için görselin üzerinde sağ tıklayın. images.google.comadresinde kamera simgesini tıklayın ve "Görsel URL'sini yapıştırın."
Web'den bir resmi sağ tıklayın
Görselle aramada daha hızlı sonuç elde etmek için Chrome uzantısını ya da Firefox uzantısını indirin. Uzantı yüklendiğinde, Google'da bir görselle arama yapmak için, sadece o görseli sağ tıklamanız yeterli olacaktır.
Kaynakça:https://support.google.com
Google Hangouts Nedir -Ne İşe Yarar?
Google Hangouts Nedir -Ne İşe Yarar?
Hangouts da hem yazarak mesajlaşabiliyor, hem de (aynı anda 10 kişiye kadar) video konferans yapabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla birbirinize fotoğraf göndermek, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerlerde ifadeler ile duygularınızı anlatmak hatta yaptığınız video görüşmesini aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube ’dan yayınlamak da mümkün.
Hangouts’ un en önemli artısı, her platformda kullanılabiliyor olması. Sadece telefonla değil, masaüstü ya da dizüstü bilgisayardan Gmail ve Google+ ara yüzlerine girerek, Android ya da iOS cihazlarda kendi uygulamasını kullanarak, yine aynı platformlarda Google+ uygulamasının içinden hatta Chorme eklentisi ile sadece tarayıcı açıkken bile sohbet etmek mümkün.
Bir diğer yöntem, Android ya da iOS cihazınızda, ki bu akıllı telefon ya da tablet olabilir; Hangouts uygulamasını indirerek kullanmak. Aynı şekilde, Google+ uygulamasının menüsünden Hangouts sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.
Hangouts da hem yazarak mesajlaşabiliyor, hem de (aynı anda 10 kişiye kadar) video konferans yapabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla birbirinize fotoğraf göndermek, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerlerde ifadeler ile duygularınızı anlatmak hatta yaptığınız video görüşmesini aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube ’dan yayınlamak da mümkün.
Hangouts’ un en önemli artısı, her platformda kullanılabiliyor olması. Sadece telefonla değil, masaüstü ya da dizüstü bilgisayardan Gmail ve Google+ ara yüzlerine girerek, Android ya da iOS cihazlarda kendi uygulamasını kullanarak, yine aynı platformlarda Google+ uygulamasının içinden hatta Chorme eklentisi ile sadece tarayıcı açıkken bile sohbet etmek mümkün.
Hangouts Nasıl Kullanılır?
Öncelikle, bir Gmail ya da Google+ hesabınız olmalı. Bu hesapları kolayca açabilirsiniz.
Gmail hesabınıza web tarayıcınız ile girdiğinizde, sol alt köşede adres rehberinizdeki kişilerin ya da en son e-posta alıp/gönderdiğiniz bağlantılarınızın isimlerini göreceksiniz. Eğer bu kişiler o an çevrimiçi ise, isimlerinin yanında yeşil birer simge olacak. Üzerlerine tıklayarak mesaj gönderebilir, eğer bilgisayarınızın bir kamerası varsa video sohbet başlatabilir ya da telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
Yine tarayıcınız ile Google+ profilinize girdiğinizde ise ana sayfada sağda Hangouts sütununu bulacaksınız.
Gmail hesabınıza web tarayıcınız ile girdiğinizde, sol alt köşede adres rehberinizdeki kişilerin ya da en son e-posta alıp/gönderdiğiniz bağlantılarınızın isimlerini göreceksiniz. Eğer bu kişiler o an çevrimiçi ise, isimlerinin yanında yeşil birer simge olacak. Üzerlerine tıklayarak mesaj gönderebilir, eğer bilgisayarınızın bir kamerası varsa video sohbet başlatabilir ya da telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
Yine tarayıcınız ile Google+ profilinize girdiğinizde ise ana sayfada sağda Hangouts sütununu bulacaksınız.
Son olarak ise Chrome tarayıcı için özel eklentisini yükleyerek Hangouts’ u kullanmanız mümkün.
Uygulamanın en önemli dezavantajı, Whastapp ya da Facebook Messenger gibi rakiplerine oranla kullanıcı sayısının henüz çok fazla olmaması.Ancak gerek kullanım kolaylığı, gerek stabillik, gerekse tasarım açısından tüm rakiplerinden çok daha iyi durumda.
Uygulamanın en önemli dezavantajı, Whastapp ya da Facebook Messenger gibi rakiplerine oranla kullanıcı sayısının henüz çok fazla olmaması.Ancak gerek kullanım kolaylığı, gerek stabillik, gerekse tasarım açısından tüm rakiplerinden çok daha iyi durumda.
Aslında Hangouts, yazıdan çok görüntülü-sesli sohbete odaklanmış durumda, bunu da Google’ın Google Glass yatırımı olmasına bağlıyoruz. Şirketin amacı, özellikle Hangouts’un canlı yayın ve çok kişili video-konferans özellikleri sayesinde Google Glass kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmak.
Gerçekten de, Hangouts’un gerek 10 kişiye kadar çoklu kullanıcıyı destekleyen video konferans özelliği, gerekse iki kişi arasındaki video sohbeti Skype’a oranla daha kullanışlı. Özellikle, video görüşme isteği gönderdiğiniz kişi çevrimiçi değilse bile telefonu çalarak haberdar olması güzel düşünülmüş. Ayrıca çoklu konferans görüşmelerine daha sonradan katılabilmek de mümkün.
Son dikkat çekici özellik ise, video görüşmelerini isterseniz aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube üzerinden yayınlayabilmeniz ve önceden planlanmış video görüşmelerini takviminize kaydederek günü-saati geldiğinde katılabilmeniz.
Gerçekten de, Hangouts’un gerek 10 kişiye kadar çoklu kullanıcıyı destekleyen video konferans özelliği, gerekse iki kişi arasındaki video sohbeti Skype’a oranla daha kullanışlı. Özellikle, video görüşme isteği gönderdiğiniz kişi çevrimiçi değilse bile telefonu çalarak haberdar olması güzel düşünülmüş. Ayrıca çoklu konferans görüşmelerine daha sonradan katılabilmek de mümkün.
Son dikkat çekici özellik ise, video görüşmelerini isterseniz aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube üzerinden yayınlayabilmeniz ve önceden planlanmış video görüşmelerini takviminize kaydederek günü-saati geldiğinde katılabilmeniz.
Kaynakça:http://sosyalmedyakulubu.com.tr/
Google Slaytlar Nedir Ne İşe Yarar?
Google Slaytlar Nedir Ne İşe Yarar?
Google Slaytlar; çeşitli sunu temaları, binlerce yazı tipi, yerleştirilmiş videolar, animasyonlar ve çok daha fazlası ile fikirlerinize parıltı katar. Tüm bunlar ücretsizdir.
Google Slaytlar; çeşitli sunu temaları, binlerce yazı tipi, yerleştirilmiş videolar, animasyonlar ve çok daha fazlası ile fikirlerinize parıltı katar. Tüm bunlar ücretsizdir.
Sunularınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Hikayelerinizi kolayca sunabilirsiniz. Kablolu cihaz kullanmanız gerekmez. Google Slaytlar, Chromecast ve AirPlay'i desteklemektedir.
Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı sununun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.
PowerPoint dosyalarını Google Slaytlarına veya Google Slaytlarını PowerPoint dosyalarına dönüştürür.
Google Tablolar Nedir Ne İşe Yarar?
Google Tablolar Nedir Ne İşe Yarar?
Google e-tablolar ile her yerde e- tablo oluşturabilir,düzenleyebilir ve e-tablo oluşturabilirsiniz.Tüm bunları ücretsizdir.
Google E-Tablolar, verilerinizi renkli grafiklerle çarpıcı bir şekilde sunmanızı sağlar. Yerleşik
formüller, pivot tablolar ve koşullu biçimlendirme seçenekleri zaman kazandırır ve sık gerçekleştirilen e-tablo görevlerini kolaylaştırır.
Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı e-tablonun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.
Telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan e-tablolarınıza erişin, e-tablo oluşturun ve düzenleyebilirsiniz.
Bir e-tablo üzerinde birden fazla kişi çalışabilir.
İnternet bağlantınız olmasa bile e-tablolarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışıyı güncelleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.
Kaynakça:/https://www.google.com/intl/tr_tr/sheets/about/
Google e-tablolar ile her yerde e- tablo oluşturabilir,düzenleyebilir ve e-tablo oluşturabilirsiniz.Tüm bunları ücretsizdir.
Google E-Tablolar, verilerinizi renkli grafiklerle çarpıcı bir şekilde sunmanızı sağlar. Yerleşik
formüller, pivot tablolar ve koşullu biçimlendirme seçenekleri zaman kazandırır ve sık gerçekleştirilen e-tablo görevlerini kolaylaştırır.
Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı e-tablonun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.
Telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan e-tablolarınıza erişin, e-tablo oluşturun ve düzenleyebilirsiniz.
Bir e-tablo üzerinde birden fazla kişi çalışabilir.
İnternet bağlantınız olmasa bile e-tablolarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışıyı güncelleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.
Kaynakça:/https://www.google.com/intl/tr_tr/sheets/about/
Google Dokümanlar Nedir Ne İşe Yarar?
http://www.cyber-warrior.org/Dokuman/Default.Asp?Data_id=4605
13 Ağustos 2015 Perşembe
Spacecraft 3D ,Anatomy 4D Nedir?
Anatomy 4D Nedir?
Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefonunuza google playden öncelikle 4D Anatomy uygulamsını indirip kurun. Sonra aşağıda verdiğimiz resmi uygulamaya gösterin, isterseniz resmi yazıcıdan çıktı alarakra her yerde kullanabilirsiniz. uygulama çalışmaya başlayacak ve size insan vücudundaki her türlü sistemi gösterecek. Örneğin damarlar, üreme sistemi veya iskelet sistemi gibi. Arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile eğitsel içerikler çok daha farklı bir hal alacaktır.
Kaynakça:http://egitimteknoloji.net/2012/12/4d-anatomi-mobil-uygulamasi/
Gradecam.com,Evernote,Dropbox,İTunes U nedir?
GradeCam

Gradecam doküman kamerası ve hemen hemen her ucuz web kamerası ile çalışır. GradeCam bir USB bağlantısı yoluyla çoğu sistemlerde kameralar ile çalışacaktır. Çalışırken sadece bir dakika sürer.
Bir optik okuyucu programdır.Telefonun veya bilgisayar kamerasıyla okuttuktan sonra veriler bilgisayara aktarılır.Öğrencilerin notlarını herhangi ortama transfer edebilirsiniz.
Öğrenci skorlarını diğer öğretmen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.Öğrencilere hızlı dönüt verilir.
Kaynakça:http://hsaricayir.blogspot.com.tr/
www.gradecam.com
Evernote Nedir?
Dropbox nedir?

Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten farkıysa yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak. Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve sonrasında da uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor. Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor.
kaynakça:http://sosyalmedyakulubu.com.tr/
Gradecam doküman kamerası ve hemen hemen her ucuz web kamerası ile çalışır. GradeCam bir USB bağlantısı yoluyla çoğu sistemlerde kameralar ile çalışacaktır. Çalışırken sadece bir dakika sürer.
Bir optik okuyucu programdır.Telefonun veya bilgisayar kamerasıyla okuttuktan sonra veriler bilgisayara aktarılır.Öğrencilerin notlarını herhangi ortama transfer edebilirsiniz.
Öğrenci skorlarını diğer öğretmen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.Öğrencilere hızlı dönüt verilir.
Kaynakça:http://hsaricayir.blogspot.com.tr/
www.gradecam.com
Evernote Nedir?
Evernote programı, internet üzerinde veya günlük yaşantınızda önemli bilgilerinizi saklamaya yarayan bir programdır. Kullanımı çok basit olan evernote’de; ilk olarak kendi sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonraları kullanıcı adı ve şifrenizle bu bilgileri sadece sizler görebiliyorsunuz ve veri girişi yapabiliyorsunuz. İsterseniz evernote programını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Evernote’nin gün geçtikçe çok yaygın bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. En büyük nedenlerinden birisi ise akıllı telefonlar içinde yeni bir yazılım geliştirerek, çok kullanışlı bir hale getirmiştir. “İOS” ve ” Android” tarzı mobil işletim sistemlerinde çok rağbet gören bu program ile ses kayıt ve not alma seçeneği sunmaktadır. Eğer bu uygulamayı tablet üzerinden kullanıyorsanız ve kalem özelliği Evernote programı, internet üzerinde veya günlük yaşantınızda önemli bilgilerinizi saklamaya yarayan bir programdır. Kullanımı çok basit olan evernote’de; ilk olarak kendi sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonraları kullanıcı adı ve şifrenizle bu bilgileri sadece sizler görebiliyorsunuz ve veri girişi yapabiliyorsunuz. İsterseniz evernote programını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.Ayrıca almış olduğunuz notlar arasında da arama yapma seçeneği de sunmaktadır.
Kaynakça:http://www.bilgiustam.com/evernote-nedir/
Kaynakça:http://www.bilgiustam.com/evernote-nedir/
Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten farkıysa yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak. Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve sonrasında da uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor. Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor.
kaynakça:http://sosyalmedyakulubu.com.tr/
iTunes U Nedir?

Eğer öğretmenseniz iTunes U ile bir kurs açabilir, kursa ait tüm online eğitim materyallerini paket halinde kursa katılanlara sunabilir, kursiyerlerinizle etkileşim içinde bulunabilirsiniz. Oluşturduğunuz online kurs içerisine videoları, e-kitapları, appstore da yer alan uygulamaları, kendi notlarınızı yerleştirebilirsiniz. Böylece öğrenciniz internetin olduğu yer herde bu kurs paketinizi açıp, sizin sunduğunuz içeriklere anında ulaşabilecektir. Ayrıca kursunuza dahil olan öğrencilerinize push notification denilen, anlık mesajlar göndererek onlarla anında etkileşime geçebilir, kurs paketinizdeki güncellemelerden anında haberdar edebilirsiniz.
Eğer öğrenci iseniz size sunulan zengin bir eğitim paketinden istifade edebilir, notlar alabilir ve yaptıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Sunulan eğitim materyallerini izleyen öğrenciler istedikleri notları albilirler. iTunes U bu notları, girdikleri lokasyon bilgileri ile beraber Notes (notlar) alanına kaydeder.
Öğrenciler, aldıkları tüm notları (bu notlar video, kitap veya bir makaleye ait olabilir farketmez) notes (notlar) sekmesinde görürler.
Öğrenciler katıldıkları kursa ait tüm verilerini hem kendi iPad’lerinde, hem de Apple ID lerine tanımlı bulut sistem üzerine kaydettiklerinden dolayı, farklı bir iPad ile oturup açtıklarında da içeriklerine ulaşabilirler.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)